Amnesty nieli kamelin – mutta siivilöi hyttysen!

Amnesty International pyrkii virallisesti lopettamaan kuolemantuomion. Sen sivuilla http://www.amnesty.fi/tietoa-meista/amnestyn-teemat/kuolemanrangaistus kerrotaan mm. se, että vuonna 2010 teloitettiin ainakin 527 ihmistä.

Kyseisiltä sivuilta löytyy myös seuraava merkittävä teksti: ”Kuolemanrangaistus on peruuttamaton ja ihmisoikeuksia loukkaava rangaistus. Kuolemanrangaistus loukkaa perustavanlaatuisinta ihmisoikeutta, oikeutta elää. Amnesty vastustaa kuolemanrangaistuksen käyttöä kaikkialla ja kaikissa tapauksissa.”

Kuulostaa varsin hyvältä – eikö vain? Tästä jää käsitys, että Amnesty pitäisi oikeutta elää perustavanlaatuisena oikeutena ja että Amnesty toimisi johdonmukaisesti kuolemantuomioiden lopettamiseksi.

Tätä kuvaa vahvistavat myös seuraavat lainaukset: ”Kuolemanrangaistus on julma, epäinhimillinen ja ihmisarvoa alentava rangaistus. Se on peruuttamaton rangaistus, johon saatetaan tuomita syytön henkilö” ja ”Amnesty kampanjoi kuolemanrangaistusta vastaan vaatimalla teloitusten lopettamista, vaatimalla maita kieltämään kuolemanrangaistuksen lailla sekä edistämällä kansainvälisiä, kuolemanrangaistusta vastustavia sopimuksia.”

Ainakin 527 ihmistä siis teloitettiin 2010 ja kuten Amnesty itse toteaa ”Se on peruuttamaton rangaistus, johon saatetaan tuomita syytön henkilö”.

Kansainvälisenä naistenpäivänä 8.3.2013 Amnesty järjesti Suomessa Naistenpäivän vaunumarssin, jossa kampanjoitiin mm. turvallisen abortin puolesta. (http://www.espanlava.fi/EnrolmentClient/info.aspx?Key=D26805A37E20630C1D64E7B0CC01591D) Abortissa kuolee käytännössä aina syytön ihminen. Vuosittain abortissa kuolee maailmassa n. 40 miljoonaa ihmistä.

Amnesty siis pyrkii lopettamaan 527 ihmisen tappamisen, mutta edistää 40.000.000 ihmisen tappamista. Jos Amnesty onnistuu pyrkimyksissään, se saa pelastettua 1 oikeudessa kuolemaan tuomittavan kutakin n. 76.000 abortissa syyttömänä kuolemaan tuomittavaa kohti!

Tekopyhyys on yleistä. Jeesuksen aikana fariseukset ja lainopettajat tekivät paljon pahaa, mutta olivat tarkkoja pienten asioiden noudattamisessa. Siksi Jeesus sanoikin heille: ”Te sokeat oppaat! Hyttysen te siivilöitte, mutta nielaisette kamelin!” (Matt. 23:24). Kovin lähelle tuntuu Amnestyn toiminta tulevan tätä.