Opettajan erottamispäätös peruttava

KD:n Helsingin valtuustoryhmä:

Opettajan erottamispäätös peruttava

Kristillisdemokraattien Helsingin valtuustoryhmä katsoo, että Helsingin opetusviraston päätös erottaa Alppilan yläasteella työskennellyt opettaja on vahingollinen. Opettajien mahdollisuus työrauhan ja järjestyksen turvaamiseen on pitkään ollut hyvin rajallinen. Helsingin opetusviraston ei tule itse toiminnallaan edelleen heikentää opettajien mahdollisuuksia työnsä hyvään hoitamiseen.

Pari vuotta sitten koulunsa oppilaita väkivallalta puolustanut opettaja joutui itse väkivallan kohteeksi. Helsingin opetusviraston olisi tullut tuolloin pitää kunnia-asianaan puolustaa täysimääräisesti hyökkäyksen kohteeksi joutunutta opettajaa ja pitää huoli esim. siitä, ettei tälle koidu kunniakkaasta toiminnasta taloudellisia menetyksiä. Helsingin opetusvirasto ei kuitenkaan tuolloinkaan toiminut tavalla, joka olisi osoittanut täysimääräistä kunnioitusta haastavaa työtä tekeville opettajille.

Kristillisdemokraattien Helsingin valtuustoryhmä vaatii Alppilan yläasteella työskennelleen opettajan erottamispäätöksen peruuttamista. Edelleen Helsingin KD-valtuustoryhmä vaatii, että Helsingin opetusvirasto antaa jatkossa opettajakunnalle täyden tuen näiden hoitaessa tärkeää ja haastavaa työtänsä. Mikäli Helsingin opetusviraston linja ei muutu, tulee opetustoimen johtajan asemaa arvioida kriittisesti.

Kristillisdemokraattien Helsingin valtuustoryhmä käsitteli asiaa kaupunginvaltuuston kokouksen yhteydessä 10.4.

 

Lisätietoja:

Mika Ebeling, p. 050 – 357 3824
Valtuustoryhmän puheenjohtaja (KD, Helsinki)