Korjataanko Seurasaaren vesi- ja viemäriverkosto

Seurasaaren vesi- ja viemäriverkosto on huonossa kunnossa. Kaupungin tulee joko peruskorjattava verkosto tai tyydyttävä korjaamaan akuutit viat. Itse kannatin verkoston peruskorjausta ja käytin seuraavan puheenvuoron:

”Arvoisa puheenjohtaja,

Edustajamme Seurasaarisäätiön hallituksessa on sitä mieltä, että 400.000 eurolla tilannettta vain paikkaillaan. Rakennusviraston arvion mukaan tarvitaan n. 1,2-1,4 miljoonaa, jos homma tehdään kunnolla.

Luotan hänen arvioonsa ja katson, että asia tulisi hoitaa kuntoon.

Siksi kannatan valtuutettu Hakasen pontta.” Hakasen ponsi oli seuraava: ”Hyväksyessään vesihuollon suunnitelman valtuusto edellyttää, että kaupunginhallitus selvittää mahdollisuudet Seurasaaren vesi- ja viemäriverkoston kunnostamiseen kaupungin toimesta tai sopien asiasta HSY:n kanssa.”

Valitettavasti ponsi ei mennyt ihan läpi, mutta mikäli asia saadaan HSY:n hoidettavaksi, tämä peruskorjaus jouduttaisiin kuitenkin tekemään.