Jätkäsaaren tornihotelli

Kaupunginvaltuustossa käytin seuraavan puheenvuoron liittyen Jätkäsaaren tornihotelli-asiaan:

12/Kaj

Jätkäsaaren tornihotellin ja kongressikeskuksen tontin vuokrausperusteet sekä tontilla sijaitsevan makasiinirakennuksen L2 luovuttaminen (Länsisatama, Jätkäsaari, tontti 20803/4, Tyynenmerenkatu 2-4)

Arvoisa puheenjohtaja, hyvät kaupunginvaltuutetut!

Helsingin kaupunginvaltuusto on nyt käsittelemässä lyhyehkön ajan sisällä kolmannen kerran merkittävää hotellihanketta. Näitä hotellihankkeita on yhdistänyt sekä sama norjalainen toimija sekä se, että hotellihankkeet ovat olleet näyttäviä.

Kaksi aiempaa hotellihanketta kaupunginvaltuusto on äänestänyt nurin. Itse olisin ollut valmis hyväksymään Katajanokan hankkeen, mutta en 33-kerroksista tornihotellia, mikä meille toisena ehdotettiin. Tuossa keskustelussa jotkut loivat vaikutelmaa, että 33-kerroksisen hotellin vastustajat vastustaisivat työllisyyttä ja ulkomaisia investointia. Tuossa keskustelussa nostin esille mahdollisuuden rakentaa nyt esityslistalla olevan kaltainen suuri hotelli tuolle tontille.

Kannatan lämpimästi päätösesitystä. Samalla toivon, että otamme opiksi tästä prosessista. Kyllä kaupunginvaltuustolla saa olla rohkeutta pitää kiinni niistä kaupunkikuvallisista periaatteista, jotka yhteisesti on päätetty. Samalla meidän kiitollisuudella tulee ottaa vastaan sellaiset ulkomaiset investoinnit, jotka kunnioittavat niitä kaupunkikuvallisia periaatteita, joista yhdessä olemme päättäneet.