Kaupungin historiaa tulee arvostaa, mutta sen vangiksi ei tule jäädä

Käytin seuraavan pienen puheenvuoron kaupunginvaltuuston kokouksessa kannattaakseni valtuutettu Kolben ponsiehdotusta sekä valtuutettu Storgårdin ponsiehdotusta, jotta tutkittaisiin hissien rakentamismahdollisuutta alueen taloihin:

Arvoisa puheenjohtaja, hyvät kaupunginvaltuutetut,

mielestäni valtuutettu Kolben esitys on erittäin hyvä. On hyvä, että kaupunki pitää esillä keskeistä historiaansa. Kun toivottavasti suurella enemmistöllä on hyväksytty ja sitä ruvetaan toteuttamaan, niin pitäisin merkittävänä, että tuossa tehtävässä infotaulussa olisi myös ohjaus kaupungin nettisivulle, josta saisi lisätietoa kaupunginosan historiasta. Näin toteutettu info palvelee historiallisen tiedon välittymistä vielä yksittäistä infotauluakin paremmin.

Mielestäni myös valtuutettu Storgård on oikeassa todetessaan, etteivät asukkaat asu museossa. Sen tähden kannatan myös hänen ponsiesitystään.