Opetustoimen johtajan valinta

Kaupungin valtuusto valitsi 25.3. uudeksi opetustoimen johtajaksi Liisa Pohjalaisen. Käytin valtuustossa seuraavan sisältöisen puheenvuoron:

6

Opetustoimen johtajan virkaan ottaminen
– Mika Ebeling

Arvoisa puheenjohtaja, hyvät kaupunginvaltuutetut,

Jotta ei syntyisi väärinkäsitystä, totean, että en vastusta Liisa Pohjalaisen valintaa opetustoimen johtajaksi.

Tunnen kuitenkin erään hakijan paljon paremmin ja haluan hänestä sanoa muutaman asian. Yksi kärkihakijoista on Varhaiskasvatusjohtaja Satu Järvenkallas. Varhaiskasvatuslautakunnan jäsenenä olen nähnyt hänen toimintaansa reilun kahden vuoden ajan.

Olen saanut hänestä erittäin hyvän kuvan. Käsittääkseni hän on älykäs, laajasti asiat huomioon ottava palveluasenteella varustettu selkeäsanainen johtaja. Vaikka häntä ei nyt tähän tehtävään valita, häntä ei kannata unohtaa tulevaisuudessakaan.