Sekä julkiset että yksityiset palvelut voivat olla hyviä

Kaupunginvaltuusto käsitteli tänään aika pitkään varhaiskasvatuksen yksityisen päivähoitotoiminnan käynnistämistuen vakinaistamisesta. Keskustelussa päädyttiin jälleen kerran käsittelemään julkisen ja yksityisen palvelun suhdetta.

Käytin kokouksessa seuraavan puheenvuoron:

3

Varhaiskasvatuksen yksityisen päivähoitotoiminnan käynnistämistuen

vakinaistaminen

Arvoisa puheenjohtaja, hyvät kaupunginvaltuutetut!

Kannatan kaupunginhallituksen päätösehdotusta.

On erittäin tärkeää, että meillä on hyvät julkiset palvelut.

Mutta miksi joillekin tuntuu olevan ongelma, että meillä on myös hyviä yksityisiä palveluja? Lienee varsin luonnollista, että yksityisen palvelun valitsija pitää sieltä saamaansa palvelua omiin tarpeisiinsa paremmin sopivana.

Ei kai tämän pitäisi olla kenellekään ongelma!

Tulee mieleen vanha kertomus tulipalon sammuttamisesta. Jälkeenpäin paikalle saapunut totesi: ”Väärin sammutettu.” Itse toivon, että ihmisten varhaiskasvatustarpeet saadaan hyvin hoidettua eikä ratkaisevaa merkitystä ole sillä, kuka perheille antaa sen palvelun, jota he kaipaavat.

Toivon, ettemme rakenna tarpeetonta vastakkainasettelua.