Pieni puheenvuoro liittyen konserniohjeeseen

Kaupunginvaltuustossa käsiteltiin kaupungin uutta konserniohjetta. Käytin keskustelussa seuraavan lyhyen puheen

5

Konserniohje

Arvoisa puheenjohtaja, hyvät kaupunginvaltuutetut,

Ensiksi kannatan valtuutettu Männistön vastaehdotusta. Ymmärrän toisenkin kannan, mutta Männistön ehdotus vaikuttaisi selvemmältä. On syytä ymmärtää, että jos paras hakija jättää veto-oikeuden takia hakematta, olemme menettäneet parhaan henkilön, joka olisi voinut tehtävää hakea.

Toiseksi kannatan valtuutettu Hakasen vastaehdotusta. Mielestäni tytäryhteisöjen jakaminen kahteen eri ryhmään eli markkinaehtoisesti toimiviin tytäryhteisöihin ja muihin tytäryhteisöihin saattaa sisältää ainakin joissakin tapauksissa merkittävän periaatteellisen valinnan ja tällöin olisi parasta, että asiasta päättäisi kaupunginvaltuusto.