Valtuusto otti kantaa palkkojen ja palkkioiden kohtuullisuuteen

Kaupunginvaltuusto käsitteli tänään luottamushenkilöiden taloudellisia etuuksia. Johtamisjärjestelmän muutokseen liittyen tulee joitakin uusia tehtäviä ja joidenkin tehtävien luonne muuttuu. Julkisuudessa on ollut esillä, miten tulevan pormestarin palkka merkittävästi putoaa, kun luopuu aiemmasta tehtävästään. Tästä huolimatta olen sitä mieltä, että 14.000 ja 10.000 euron kuukausipalkat ovat kohtuuttomia. Käytin seuraavan puheenvuoron, jossa kannatin pontta, joka olisi ohjeistanut tarkistamaan palkkoja uuden kauen alkaessa 4 vuoden kuluttua.

3

Luottamushenkilöiden taloudelliset etuudet

Arvoisa puheenjohtaja, hyvät kaupunginvaltuutetut!

Kaupungin virkamiesten ja luottamushenkilöiden tehtävä on palvella kaupunkilaisia. Kaupungin korkeimmista luottamustehtävistä tulee saada kohtuullisen korkea palkkio, mutta ei kohtuuttoman korkeata palkkiota. Mielestäni pormestarien palkat ovat kohtuuttoman korkeita, vaikka tunnustan, että tulevan pormestarin palkka merkittävästi laskee, kun hän ottaa tämän tehtävän vastaan ja luopuu edellisestä tehtävästään. Kyse ei kuitenkaan ole siitä, että pormestarin palkka olisi matala, vaan siitä, että jossakin muualla palkat ovat vielä kohtuuttomampia.

Kannatan valtuutettu Hakasen pontta.