Tasa-arvotoimikunnan puheenjohtaja johtaa harhaan

Koska Helsingin Uutisten juttu 18.3. on vielä osittain virheellinen, julkaisen sinne lähettämäni mielipidekirjoituksen: 

HU 18.3. kertoi siitä, että lopulta sain kutsun Helsingin Tasa-arvotoimikunnan paneeliin. Toimikunnan puheenjohtaja Alviina Alametsä (Vihr.) käsittääkseni tarkoituksella antaa harhaanjohtavan kuvan tilanteesta. Tosiasia on se, että Tasa-arvotoimikunta joutui noudattamaan Yhdenvertaisuuslakia. Kaupungin hallintopäällikkö on todennut kyseessä olleen ”ihan selvä lainvastaisuus”. Jokainen Helsingin Uutisten lukija voi lukea 18.3. uutisen ja kysyä itseltään, tahtoiko toimikunnan puheenjohtaja kutsua minut paneeliin, vai joutuiko hän sen tekemään.

Harhaan johtava on myös väite, jonka mukaan sain kutsun ”vain yhdellä ehdolla”. Sain ma 18.3. klo 10.45 Milla Sandtilta kutsun keskusteluun: ”Hei! Olet tervetullut osallistumaan tasa-arvon päivän paneelikeskusteluun huomenna tiistaina 19.3. Kaupunginmuseolle. ” Lisäksi oli yleisiä tietoja tilaisuudesta, ohjelmasta ja ystävälliset terveiset. Alametsä sai viestistä kopion.

Harhaanjohtava on myös puheenjohtajan väite, että päätös syntyi tasa-arvotoimikunnan kesken. Muodollisesti se voi olla totta, mutta kansliapäällikkö kertoi pormestarin olleen asiassa aktiivinen.

Mika Ebeling
Valtuustoryhmän puheenjohtaja (KD, Helsinki)