Joukko KD:n ja PS:n ehdokkaita antoi yhteisen sananvapausjulistuksen

Joukko Kristillisdemokraattien ja Perussuomalaisten kansanedustajaehdokkaita on antanut yhteisen Sananvapausjulistuksen 2019. Julistus kuuluu seuraavasti: ”Sananvapauden tila Suomessa on huono. Erityisesti konservatiivisia kristittyjä ja kansallismielisiä isänmaan ystäviä syrjitään. Mikäli tulen valituksi eduskuntaan näissä eduskuntavaaleissa, tulen puolustamaan voimakkaasti jokaisen suomalaisen sananvapautta.”

Julistuksen allekirjoittajien joukossa on kahdeksan istuvaa kansanedustajaa: kristillisdemokraateista Antero Laukkanen, Päivi Räsänen, Sari Tanus ja Peter Östman, perussuomalaisista Mika Raatikainen, Laura Huhtasaari ja Toimi Kankaanniemi.

Mukana olevat ovat vaalipiireittäin:
Helsingistä Mika Ebeling (KD), Tuulikki Tepora (KD), Mika Raatikainen (PS), Pia Korpa (PS)
Uudeltamaalta Antero Laukkanen (KD), Jouko Jääskeläinen (KD), Tiina Tuomela (KD), Susanna Koivula (KD), Markku Tenhunen (KD) Mika Niikko (PS)
Varsinais-Suomesta Pertti Vallittu (KD), Sanna Paasikivi (PS)
Satakunnasta: Jussi Kärmeranta (KD), Emilia Laihonen (KD), Simo Korpela (KD), Minna Güley (KD), Laura Huhtasaari (PS)
Pirkanmaalta: Sari Tanus (KD), Kaisu Paloheimo (KD)
Hämeestä: Päivi Räsänen (KD)
Kaakkois-Suomesta: Sakari Smeds (KD), Ano Turtiainen (PS)
Keski-Suomesta: Tapio Puolimatka (KD), Tomi Kuosmanen (KD), Toimi Kankaanniemi (PS), Tapani Mäki (PS)
Vaasasta: Peter Östman (KD), Aki Ruotsala (KD) Mauri Peltokangas (PS)
Oulusta: Evelyn Hynynen (KD)

Aloitteen yhteisestä julistuksesta teki KD:n Helsingin valtuustoryhmän puheenjohtaja Mika Ebeling, joka kotisivullaan www.mikaebeling.fi tänään julkaisi listan. Lista täydentyy sitä mukaa, kun uusia suostumuksia tulee. Listan tarkoitus on auttaa eri puolilla maata asuvia löytämään itselleen sellainen ehdokas, jolle sananvapauden puolustaminen on sydämen asia.

”Perinteisistä eduskuntapuolueista nähdäkseni ainoastaan Kristillisdemokraatit ja Perussuomalaiset puolueina puolustavat jokaisen suomalaisen sananvapautta. Siksi kutsuin näiden puolueiden ehdokkaista Sananvapausehdokkaat.”, perustelee Ebeling valintaansa.

Sananvapaus-julistuksen on lisäksi muista kuin perinteisistä eduskuntapuolueista allekirjoittanut Uudenmaan vaalipiiristä Jouko Piho (Seitsemän tähden liike), Pirkanmaan vaalipiiristä Kai Karjalainen (Sininen Tulevaisuus) ja Vaasan vaalipiiristä Jarmo Humalajoki (Kansalaispuolue).

Lisätietoja: Mika Ebeling, p. 050 357 3824