Sananvapautta puolustettava voimakkaasti!

  • Mika Ebelingin puhe KD:n puoluekokouksessa 25.8.2019

Arvoisa puheenjohtaja, hyvät puoluekokouksen osanottajat!

Mikä yhdistää seuraavia tahoja: Aki Ruotsala, Aito avioliitto, Mika Ebeling, Tapio Puolimatka ja Päivi Räsänen? Meitä yhdistää se, että kulttuurimarxilaiset piirit ovat pyrkineet rajoittamaan sananvapauttamme. Mikä sitten erottaa meitä? Meitä erottaa se, että minun sananvapauttani nämä kulttuurimarxilaiset tahot eivät onnistuneet rajoittamaan tai rankaisemaan minua.

Mikä oli ratkaiseva ero? En alistunut, kun sananvapauttani yritettiin rajoittaa. Nostin asiasta metelin. Ja mikä tärkeintä: Etsin tukea toisilta sananvapauden ystäviltä. Pyysin apua Perussuomalaisilta. Minun ei tarvinnut kahta sekuntia odottaa tuota tukea. Vaikka Perussuomalaiset ovat Helsingin kaupunginvaltuustossa aika pieni ja KD vielä paljon pienempi, huomasin heti, että kahden puolueen yhteistyö sananvapauden puolesta alkoi tuottaa tulosta. Kun kysyin kokoomuslaiselta pormestari Jan Vapaavuorelta, onko hän saanut viestimme, näin hänen kasvoiltaan, että nyt hän ottaa tämän asian vakavasti ja voitin taisteluni.

Sanan- ja uskonnonvapauskysymyksessä KD:n on aivan välttämätöntä tehdä läheistä yhteistyötä Perussuomalaisten kanssa.

Ymmärrän, että epämiellyttävien tosiasioiden kohtaaminen hämmentää meitä. Ja yksi tapa reagoida tähän on naureskella ongelmille. Mutta ei hyökkäys Päivi Räsäsen sananvapautta vastaan ole mikään naurun asia.

Meidän täytyy puolustaa voimalla kaikkien ihmisten sananvapautta. Älkäämme missään nimessä hyväksykö vihapuhelainsäädäntöä. Emmekö näe, miten sanan- ja uskonnonvapautta rajoitetaan käyttäen tätä kansanryhmää vastaan kiihottamista? Eikö tämä osoita, mitä vihapuhelainsäädännöstä seuraisi?

Toinen asia, mistä haluan sanoa jotakin, liittyy ilmastonmuutokseen. Aurinkotutkimus etenee voimalla. Aurinkotutkimus näyttää osoittavan, että auringon vaikutus ilmastonmuutokseen on paljon suurempi kuin hallitustenvälinen ilmastopaneelin (IPCC) laskelmissa. Katsokaa esimerkiksi professori Nir Shavivin esityksiä netistä. On aivan valtavan tärkeää, että kristillisdemokraatit pyrkii seuraamaan ilmasto- ja aurinkotutkimuksen kehitystä. On syytä huomioida, että nykyisen ilmastopolitiikan seurauksena Afrikan monissa paikoissa ei ole sähköä saatavilla. Pelkästään synnytyksissä on laskettu sähkön puutteen tähden kuolevan yli 500.000 naista vuosittain. Tosiasioihin perustuva ilmastopolitiikka on kaikkien etu. Kaikki näkökulmat on syytä ottaa huomioon ja tieteen kehitystä tulee seurata.

Kiitos!