Kyllä lainsäädännöllä on merkitystä

Moni meistä ei olisi täällä, jos Oma tahto -kampanjan mukainen aborttilaki olisi ollut voimassa jo pitkään. Kyllä lailla ja  keskusteluilla lääkärin kanssa voi olla merkitystä.

Mieleeni tulee kaksi tuntemaani ihmistä, joiden elämä on hyvin mahdollisesti säilynyt aborttilaissa olleiden rajoitusten takia. Varmasti tällaisia ihmisiä on paljon enemmänkin, sillä harvoinhan saamme tällaisia asioita tietoomme. Eräs tuntemani ihminen syntyi monilapsiseen perheeseen. Odotusaikana hänen isänsä kuoli yllättäen. Tuossa tilanteessa monilapsisen perheen yksinhuoltajaksi muuttunut äiti oli suuren ahdistuksen ja surun vallassa. Tuossa tilanteessa hän meni lääkäriin kysymään, voisiko tälle (kohdussa ollut vauva) tehdä jotakin.. Lääkäri oli todennut, että kyllä lapsi tuo leivän tullessaan.

Vaikka ahdistuksissaan äiti oli miettinyt ulospääsyä tilanteesta aborttiakin miettien, lainsäädännön rajoitukset ja lääkärin rohkaiseva sana johtivat siihen, ettei perheen kuopus menettänyt henkeään, vaan sai kokea samaa äidinrakkautta kuin muutkin lapset.

Kun tämä tuttavani sai myöhemmin tietää, miten hiuskarvan varassa hänen elämänsä oli ollut, ja miten lääkärin tärkeät sanat olivat varjelleet häntä, tämä tuttavani etsi kyseisen lääkärin käsiinsä vieden suuren kukkapuskan ja kortin, jossa kiitti tätä lääkäriä elämästään.