Ihmisoikeuksien nimissä ihmisoikeuksia vastaan

Kirjoituksessani Onko totuudella väliä (29.4.) kerroin näkemykseni, jonka mukaan politiikan tulee perustua tosiasioihin. Samalla totesin, miten suurin osa suomalaispoliitikoista on eri mieltä erityisesti punavihreän aatepolitiikan kysymyksissä. Nuorten tekemässä hyvässä pormestariehdokashaastattelussa https://www.youtube.com/watch?v=Tm5ZZOPn4Ek kerroin myös ajatuksistani siitä, miten politiikan tulee perustua tosiasioihin. Nuorista tuntui jossakin määrin epäilyttävältä, kun he samalla huomasivat minun vastustavan naisten oikeutta aborttiin ja katsovan, että yleisesti liioitellaan ihmisten vaikutusta ilmastomuutokseen.

Kunnioituksesta nuorten kysymyksiä kohtaan päätin avoimesti käsitellä näitä kysymyksiä. Tässä kirjoituksessa otan käsiteltäväksi aborttikysymyksen.

Tosiasioihin perustuvassa poliittisessa päätöksenteossa pitää ensin pyrkiä rehellisesti ymmärtämään keskeisimmät tosiasiat, jotka päätöksenteossa tulee ottaa huomioon. Aborttikysymyksen olennaisin kysymys on, kuka tai mikä on se, joka abortissa poistetaan naisen kohdusta.

On biologinen tosiasia, että kahden ihmisen jälkeläinen on ihminen. Se on niin ilmeinen tosiasia, että vastaan väittäjä on käsittääkseni valehtelija, tietämätön tai ymmärrykseltään vajaa. Tähän mennessä en ole muunlaisia vastaanväittämisperusteita löytänyt.

Koska abortissa naisen kohdusta poistettava ihmissikiö on kahden ihmisen jälkeläinen, on päivänselvää, että hän itsekin on ihminen. Koska abortissa ihmiseltä viedään hänen ainutkertainen elämänsä, abortti ei voi mitenkään olla oikein.

Tätä tosiasiaa ei muuta miksikään se, että abortista on tehty laillinen. Se ainoastaan tarkoittaa sitä, että suomalainen yhteiskunta on syyllinen erittäin massiiviseen viattoman veren vuodattamiseen, sillä onhan abortti vienyt yli 600.000 suomalaislapsen hengen.

Eikä tätä tosiasiaa muuta miksikään se, että sadattuhannet äidit ovat tehneet aborttipäätöksen ja suurin piirtein yhtä monia isiä asia koskee, samoin tuhansia hoitohenkilökunnan jäseniä.

Eikä tosiasiaa muuta sekään, että abortissa henkensä menettäneet lapset eivät voi äänestää, mutta aborttipäätöksen tehneet ja toteuttaneet voivat.

Tosiasioihin perustuva päätöksenteko tarkoittaa minulle tosiasioissa pitäytymistä silloinkin, kun se tuottaa ns. poliittista haittaa. Tämänkaltaiseen päätöksentekoon minua motivoi usko Jumalaan, jolle olen valtavan kiitollinen omasta elämästäni ja lunastuksesta sekä ymmärrys siitä, että Hänen edessään olemme kaikki vastuullisia.

Jos Herra suo ja minä elän, tulen jatkamaan totuusperustaisen politiikan käsittelyä myöhemmin.