KD ja Siniset jättivät täyden ehdokaslistan Helsingissä

Tiedote 4.5.2021

Julkaisuvapaa

Vaaliliiton Helsingissä solmineet Kristillisdemokraatit ja Siniset jättivät tiistaina täyden 127 ehdokkaan listan kuntavaaleihin. Ehdokkaat edustavat monipuolisesti eri ammattiryhmiä, kaupunginosia ja ikäryhmiä. Kristillisdemokraattien pormestariehdokas on valtuutettu Mika Ebeling ja Sinisten pormestariehdokas varavaltuutettu Tiina Ahva.

“Olen erittäin iloinen ehdokasjoukostamme, jolla on kokemusta ja intoa helsinkiläisten arjen parantamiseen. Täyden listan jättäminen oli tavoitteemme, ja onnistuimme siinä. Kuluvalla valtuustokaudella Helsinki on tehnyt perhevastaista politiikkaa viemällä 1-3 -vuotiaiden kotihoidon tuen Helsinki-lisän. Se kertoo siitä, miten vähän suurimmat puolueet arvostavat vanhempien ja lasten välistä erityissuhdetta. On myös suuri vaara, että kasvavan vanhusväestön hoito jää retuperälle, jos kaikkien ihmisarvoa ei ymmärretä. Täydellä ehdokasjoukolla haluamme kääntää Helsingin suunnan inhimillisemmälle linjalle”, sanoo pormestariehdokas Mika Ebeling (kd). 

KD:n ehdokkaita listalla on 110 ja Sinisten 17. Puolueilla on valtuustossa yhteinen valtuustoryhmä.

“Vahva lista on erityisen tärkeä nyt, sillä näissä kuntavaaleissa äänestetään esimerkiksi siitä, palautetaanko Helsinki-lisä lapsiperheille ja säilytetäänkö Malmin lentokenttä ilmailukäytössä. Molemmat ovat meille sydämenasioita. Lisäksi nyt on viimeinen hetki herätä Helsingin turvattomuuden kasvuun ja äänestää valtuustoon päättäjät, jotka ottavat kriisin tosissaan. Kaupungin on oltava turvallinen liikkua jokaiselle, missä vain kaupunginosassa ja mihin vuorokaudenaikaan tahansa”, sanoo pormestariehdokas Tiina Ahva (sin).

Lisätietoja:

Mika Ebeling
Pormestariehdokas (kd)
050 357 3824
mika.ebeling@sekl.fi

Tiina Ahva
Pormestariehdokas (sin)
050 434 6290
tiina.ahva@gmail.com