Viattomien lasten päivä muistuttaa vastuustamme

Viattomien lasten päivä muistuttaa meitä ensiksikin siitä, miten kuningas Herodes reilut 2000 vuotta sitten tahtoi tappaa Jeesuksen, koska pelkäsi valtansa puolesta. Jeesusta hän ei onnistunut tappamaan, mutta monia muita pikkulapsia kyllä.

Pienet lapset ovat viattomia. He eivät ole tehneet mitään pahaa, joka ansaitsisi inhimillisen lain tuomion. Tämän johdosta heidän surmaamisensa tai muu vahingoittamisensa on rikos ihmisarvoa vastaan ja ihmisarvon antajaa vastaan.

Nykyään puhutaan paljon ihmisarvosta ja ihmisoikeuksista, mutta moni puhuja ei tunnu ymmärtävän ihmisarvosta paljonkaan. Me emme anna toisillemme ihmisarvoa. Sen sijaan me kohtelemme toisiamme, joka kunnioittaen tai olemalla kunnioittamatta toisen ihmisarvoa.

Mikä on sitten tuo ihmisarvo ja mistä se tulee? Ihmisarvo tulee kahdesta perusasiasta. 1. Jumala on luonut ihmisen omaksi kuvakseen. 2. Kristus on lunastanut jokaisen ihmisen ristinkuolemallaan. Näin ollen ihmiset eivät ole ainoastaan tasa-arvoisia, vaan myös mittaamattoman arvokkaita ja tasa-arvoisia. Tasa-arvo itsessäänhän ei kertoisi paljonkaan ihmisarvosta. Kaksi pölyhiukkastakin voivat olla tasa-arvoisia, vaikka niillä ei paljonkaan arvoa vaikuttaisi olevan. Mutta Kaikkivaltiaan Jumalan omaksi kuvakseen luoma ihminen on Kaikkein Korkeimman Majesteetin luoma upea taideteos. Tämän luomuksensa arvon Hän on vielä osoittanut tulemalla itse ihmiseksi voidakseen ihmisenä omalla verellään lunastaakseen jokaisen näistä ihmisolennoista – meistä – omakseen ja iankaikkisen elämän perilliseksi.

”Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi” on Jumalan käsky, jonka mukaisesti meidän tulee ymmärtää toisen ihmisen ja hänen tarpeidensa olevan yhtä arvokkaita kuin omien tarpeidemme. Tämän käskyn rikkominen on syntiä ja olemme siitä Jumalan edessä vastuussa. Tämän käskyn mukaan eläminen on lähimmäisemme palvelemista.

Lasten oikeuksien päivänä 20.11.2022 sain eduskuntatalon portailla puhua Aito avioliitto ry:n järjestämässä mielenilmauksessa puhua turvallisesta lapsuudesta. Tuon puheen myötä toivotan Sinulle hyvää Viattomien lasten päivää ja toivon lasten puolustamisen olevan yhteinen sydämemme asia!

Jokaiselle lapselle tulee pyrkiä antamaan turvallinen lapsuus!