Entä jos opettaja kiusaa?

Helsingin kaupunginvaltuustossa käsiteltiin kyselytunnilla 1.11. tuttua aihetta, koulukiusaamista. Kiusaamisen kohteeksi joutuminen on lasta syvästi satuttava kokemus, joka vaikuttaa hänen itsetuntoonsa, minä-kuvaansa ja tulevaisuuteensa. Kiusaaminen on henkisen väkivallan muoto, joka voi muuttua fyysiseksi väkivallaksikin.

Valitettavan usein käy niin, että kiusattu joutuu vaihtamaan koulua. Tämä ei ole oikein! Jos jonkun on vaihdettava koulua, olkoon kiusaajat ne, jotka vaihtavat. Muuten kiusaajat koetaan voittajiksi ja kiusattu häviäjäksi. Tätä emme saa sallia!

Tietooni on tullut joitakin tapauksia, joissa opettaja on syyllistynyt kiusaamiseen, jopa tietoisestikin. Tiedän kaksi tapausta, joissa kristitty oppilas on opettajan kiusaamisen tähden vaihtanut koulua. Molemmissa tapauksissa kiusaamiseen syyllistyneet ovat varmaankin kuvitelleet olevansa hyviä ihmisiä ja juuri siksi syyllistyneet kiusaamiseen. Kyse on ns. aktivistiopettajista, jotka pyrkivät jyräämään ns. Pride-ideologialla eri tavalla ajattelevien lasten ylitse. Molemmissa tuntemissani tapauksissa tämä kiusaaminen on kohdistunut kristittyihin lapsiin. Toisella kerralla kuulin opettajan jopa tuulettaneen samanhenkiselle opettajakollegalleen jyräämistään. Valtuuston keskustelussa vaadin myös tämänkaltaisen kiusaamisen kitkemistä juuriaan myöten pois kouluista.

Onko Sinulla tiedossa vastaavia tapauksia, joissa kristitty oppilas on joutunut aktivistiopettajan maalitauluksi uskonsa tähden? Jos tiedät tällaisia tapauksia, kerro niistä minulle (mika.ebeling@sekl.fi – Otsikoksi: ”Kiusattuja”), jotta saan paremman tiedon ilmiön laajuudesta ja voin paremmin käyttää poliittisia mandaattejani näiden lasten puolustamiseksi! Meidän tehtävämme on puolustaa näitä lapsia, sillä muuten tähän asiaan ei vaikuta kukaan puuttuvan. Kiitos avustasi!