Itä-Pakilan siirtolapuutarha-alue

Käsiteltäessä Itä-Pakilan siirtolapuutarha-alueiden asemakaavan muuttamisesta käytin seuraavan puheenvuoron:

Arvoisa puheenjohtaja, hyvät kaupunginvaltuutetut,

Pidän ongelmallisena, mikäli esimerkiksi vuokrasopimuksen uusimisen yhteydessä ensi vuosikymmenellä edellytettäisiin palstan jakamista. Siirtolapuutarhamökin arvoon voi merkittävästi vaikuttaa se, miten suuri palsta siihen liittyy.

Kaupunki on aiemmin toiminnallaan osoittanut, ettei se aina kunnioita yksityisen kaupunkilaisen omaisuutta täysimääräisesti. Siksi en halua antaa mahdollisuutta, että esim. uuden vuokrasopimuksen solmimisen yhteydessä suurikokoiset palstat velvoitettaisiin puolittamaan. Niinpä kannatan valtuutettu Hakasen vastaesitystä, vaikka perusteluni saattavat olla osittain erilaiset kuin hänellä.